Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab grilowany z ryżem i sosem pieczarkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 200 g
ryż 1 torebka
pieczarki 10 szt
cebula 1 szt
śmietanka kremowa 200 ml
sól do smaku
pieprz
Marynata do mięs klasyczna Prymat
natka pietruszki
olej
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab grilowany z ryżem i sosem pieczarkowym

Mięso rozbijamy i marynujemy przez całą noc. Po tym czasie smażymy na patelni żeliwnej z grillem pod przykryciem. W tym czasie gotujemy ryż dodając do wody szczyptę kurkumy i soli. Do przygotowania sosu kroimy cebulę pieczarki i czosnek, które następnie smażymy kolejno cebula, później dodajemy czosnek i na końcu pieczarki. Po wysmażeniu wlewamy śmietankę i dusimy do momentu aż sos ładnie nam się zredukuje, doprawiamy go. Na koniec układamy mięso na talerzu i polewamy sosem pieczarkowym. Ryż nakładamy używając do tego łyżki do lodów. Talerz możemy ozdobić sałatą i jakąś zieleninką, jak kto lubi. Smacznego B)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 14.05.2013 08:46
to smakowity obiad
Bernadeta1 09.04.2013 22:44
pychota taki obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak