Schab gotowany w majonezie

Schab gotowany w majonezie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • schab bez kości

    1,5 kg

Marynata-zalewa

  • woda zimna

    3 litry
  • sól morska

    100 g
  • pieprz zielony

    1 łyżka
  • pieprz czarny ziarnisty

    1 łyżeczka
  • cukier brązowy

    3 łyzeczki
  • majonez tradycyjny

    3 łyżki
  • musztarda rosyjska

    1 łyżka
  • czosnek

    5 ząbków
  • ziele angielskie całe

    6 ziarenek
  • liście laurowe Prymat

    5 sztuk
  • goździk Prymat

    2 sztuki
  • przyprawa uniwersalna

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab myjemy. W szerokim garnku przygotowujemy zalewę: Wlewamy zimną wodę dodajemy sól, cukier, musztardę, majonez, zioła, liście laurowe, pieprz, goździki, dodajemy czosnek obrany ze skórek, mieszamy wszytko, wkładamy mięso i zagotowujemy,
całość gotujemy 5 minut pod przykryciem.Zdejmujemy z ognia zostawiamy w zalewie na 7 godzin. Po tym czasie znów mięso z zalewą doprowadzamy do wrzenia, gotujemy równe 5 minut, zestawiamy z ognia i zostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Serwujemy pokrojony na plasterki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

asiatok

23.02.2016 22:34
Słyszałam, że schab tak zrobiony jest świetny. Chyba najwyższa pora samej się o tym przekonać :-)

Klausia

02.01.2016 18:53
ciekawe mięso

dodi

13.10.2015 08:39
musze zrobić, mniam

Mniam

07.10.2015 09:50
Ciekawie przygotowany schab. Z chęcią bym taki spróbowała :)

wwwiolka

07.10.2015 09:23
Bardzo fajny przepis.

myszka6

07.10.2015 09:11
Wygląda apetycznie

ben-ka

07.10.2015 08:50
Lubię taki, sama robię podobnie.

Franciszek

07.10.2015 00:36
dobry przepis

Jumper123

06.10.2015 21:26
super przepis na pewno pyszny

Janina

06.10.2015 21:17
Super mięsko, najlepsze domowe;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat