Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab gotowany sosie pieczarkowym z kolendrą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
pieczarki 500 g
kolendra 1 łyżka
olej 1 łyżka
masło 1 łyżka
śmietana 30% 200 ml
cebula biała 1 sztuka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab gotowany sosie pieczarkowym z kolendrą

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzewamy masło i olej. Wrzucamy obraną i pokrojona w kostkę cebulę. Szklimy. Pieczarki myjemy i kroimy w plastry. Wrzucamy na patelnię. Smażymy aż puszczą sok
Krok 1 - Schab gotowany  sosie pieczarkowym z kolendrą foto
2
Do pieczarek wlewamy śmietanę i doprawiamy solą,pieprzem oraz kolendrą. Dusimy ok 10 minut. Wrzucamy ugotowany schab(zazwyczaj z zupy mam)i dusimy kolejne 10 minut. Jeśli ktoś lubi gęsty sos można zaklepać mąką.
Krok 2 - Schab gotowany  sosie pieczarkowym z kolendrą foto
3
Schab z sosem podajemy z ziemniakami lub ryżem ugotowanym na sypko.
Krok 3 - Schab gotowany  sosie pieczarkowym z kolendrą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 01.02.2015 08:55
Takie schabiki to moje klimaty
Katarzyna59 20.06.2013 09:15
bardzo fajny przepis
marcia7 18.06.2013 12:45
idealny ten dodatek nutki kolendry
iza0823 18.06.2013 12:42
nie straciła aromatu pachniało w całej kuchni ;D
SmacznaPyza 18.06.2013 11:34
kolendrę dodałabym na samym końcu żeby nie straciła aromatu
gotujebochce 18.06.2013 10:59
super pomysł na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak