Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab gotowany do chleba Zewy

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

składnik główny

schab bez kości 1 kg

zalewa

Liść laurowy suszony Prymat 2 szr
ziele angielskie 2 ziarna
sól 1 łyżka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyżeczki
koperek 1 łyżka w oleju
natka pietruszki 1 łyżka w oleju
pasta chili 1 łyżka
chrzan tarty 1 łyżka
majonez 3 łyżka
woda 2,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Schab gotowany do chleba Zewy


Do garnka wlać wodę. dodać wszystkie przyprawy i zagotować zalewę.
Wystudzić ją a potem włożyć do niej schab.
Od zagotowania gotować 5 minut i zostawić schab w zalewie, wystudzić.
Gdy zalewa wystygnie czynność powtórzyć, czyli zagotować, gotować 5 minut i wystudzić.
Wyjąć schab z wystudzonej zalewy i przechowywać w lodówce.
Przed podaniem kroić w plastry i podać jako wędlina do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia123410 30.03.2016 19:56
Same pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak