Schab gotowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • musztarda sarepska

    1 łyżka
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1/3 szklanka
  • czosnek

    5 ząbków
  • woda

    2 litry
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie przyprawy wymieszać z wodą i do zimnej zalewy włozyc schab.Doprowadzić do wrzenia i na wolnym ogniu gotować ok. 15 minut. Zestawić z ognia garnek i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Nie wyjmować mięsa. Następnego dnia ponownie zagotować przez 15 min i pozostawić do ostudzenia.
Mięsko doskonałe jest do spozycia na zimno na kanapkę lub na ciepło z dodatkiem sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 01.04.2017 11:06
super polecam :)
Laila2786 25.01.2017 19:18
na takie mięsko mam ochotę
Margo1 26.06.2016 18:29
Takiego nie robiłam
kd045 15.12.2015 16:06
musi być pyszne
Izabela28 18.04.2015 11:38
fajny pomysł na przyrządzenie schabu:)
Jagódka77 08.03.2015 13:13
na pewno pyszny
Dorota37 17.10.2012 09:27
mam apetyt na taki schab
olkaaa 15.01.2012 09:31
idealny na obiad
aacaac 14.09.2011 08:04
super
Magda60 28.08.2011 11:34
ja tez

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat