Schab faszerowany szpinakiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 1/2 kg
  • szpinak mrożony

    200 g
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    5 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • ząbki czosnku

    2 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab w kawałku nacinać wzdłuż, głęboko uważając, aby całkiem go nie przeciąć. Oprószyć solą i pieprzem. Odstawić. Cebulę, pieczarki i paprykę pokroić w kostkę. Smażyć wszystko po kolei na patelni, aż wszystko będzie miękkie. Na końcu dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę dusić, aż cały płyn odparuje. Tak przygotowanym farszem napełniać nacięcia w schabie. Obwiązać całość sznurkiem bawełnianym i włożyć do rękawa do pieczenia. Piec w temperaturze 180*C przez 1,5 godziny. Po upieczeniu usunąć sznurek. Kroić na grube plastry ostrym nożem. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (27)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pyszota 16.01.2015 10:53
bardzo ciekawy pomysł
Kolorowa 13.01.2015 16:56
Świetnie wygląda i pewnie tak samo smakuje.
kasienka23 12.01.2015 18:38
rewelacyjny pomysł!
malaczarna23 12.01.2015 18:25
wspaniałe mięsko:) pycha
marzut 12.01.2015 12:13
ciekawy przepis.
Renataj 12.01.2015 11:40
Pięknie się prezentuje i pewnie równie dobrze smakuje:)
Wiesława1 12.01.2015 11:07
pyszne mięsko
tytka 12.01.2015 09:55
świetnie wygląda
VioletoweKucharzenie 12.01.2015 07:24
bardzo efektowny i na pewno smaczny
smakołyk 12.01.2015 06:21
Bardzo fajny i pomysłowy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat