Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab faszerowany jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 80 kg
jajko 3 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: schab faszerowany jajkiem

jajka gotujemy na twardo schab rozkrajany kładziemy na desce nacieramy sola i pieprzem kroimy go na 3 części i do każdej części schaba kładziemy jajko płat mięsa rolujemy i wiążemy sznurkiem brytfannę nacieramy masłem wkładamy do niej schab i pieczemy ok 1 godziny w temp 200*c mięso co jakiś czas polewamy wytapiającym tłuszczem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak