schab faszerowany jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    80 kg
  • jajka

    3 szt
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

jajka gotujemy na twardo schab rozkrajany kładziemy na desce nacieramy sola i pieprzem kroimy go na 3 części i do każdej części schaba kładziemy jajko płat mięsa rolujemy i wiążemy sznurkiem brytfannę nacieramy masłem wkładamy do niej schab i pieczemy ok 1 godziny w temp 200*c mięso co jakiś czas polewamy wytapiającym tłuszczem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat