schab faszerowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1,5 kg
  • papryka czerwona

    2 szt
  • sól

  • pieprz

  • zioła prowansalskie

  • tymianek

  • czosnek

    3 zabki
  • przyprawa uniwersalna

  • oliwki zielone

    1 słoik
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schab nacieramy przyprawami i odstawiamy na 24 godz po tym czasie rozcinamy środek schabu i delikatnei wkłądamy do niego pokrojona w paski paprykę i olwiki. Schab przekłdamy do rękawa i zapiekamy w piekarniku ok 1,5 godz. Możemy wykorzystać powstały sos z pieczonego schabu i zagęścić mąką doprawić do smaku i polewamy nim ziemniaczki

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
[email protected] 13.08.2012 13:24
fajmy schabik
bgs1984 27.06.2012 17:12
mniam
marzenciak1985 27.06.2012 17:04
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat