Schab duszony z winem

Schab duszony z winem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,25 kg
  • ząbek czosnku

    3
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    0,5 łyżeczki
  • tymianek

  • cebula biała

    2
  • wino białe wytrawne

    1 szklanka
  • olej

    1/4 szklsnki
  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • jabłko winne

    3-4 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dzień przed duszeniem mięso natrzeć pastą z mieszanki czosnku, soli, pieprzu, tymianku, dodać cebule,wlać 1/2 szklanki wina i kilka razy polewać mięso marynatą. Następnego dnia rozgrzać olej w brytfance, włożyć mięso, marynatę i piec w piekarniuku około 2 godzin, polewając sosem. Po upieczeniu dodać do sosu mąkę, wlać resztę wina i gotować na małym ogniu około 10 minut.Sos przetrzeć przez sitko.
Jabłka czerwone pokroić w ćwiartki, nie obierając, obsmażyć na maśle z obu stron.
Pieczeń podzieloną na porcje ułożyć na półmisku, obok ułożyć usmażone jabłka. mięso polać sosem.

Smacznego!:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

[email protected]

01.04.2012 16:44
ffajne

Norgiusz

19.03.2012 07:39
super

cooleczka

04.12.2011 21:13
smaczne :)

Neetka90

02.12.2011 11:10
świetny przepis

Kuchareczekjeden

27.11.2011 15:31
pyszne danie,szkoda,ae nie twoje zdjęcie:)

SyMiki

30.10.2011 23:07
pychotka

Emiliozo

28.10.2011 18:06
ja dusiłam z porem

jerry1

24.10.2011 10:13
rewelacja!

ronald88

11.10.2011 15:25
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat