Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony z prawdziwkami.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
prawdziwki 50 dag
cebula 2 średnie sztuki
olej
sól i pieprz do smaku
mąka pszenna 1 łyżeczka
śmietana 12% 4 łyżki
Marynata do mięs klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z prawdziwkami.

1.Mięso oczyszczamy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plastry.Plastry mięsa nacieramy marynatą to mięs i olejem.Odstawiamy mięso w chłodne miejsce na około 1 godzinę.
2. Grzyby oczyszczamy,płuczemy i bardzo dokładnie osuszamy,następnie kroimy na większe kawałki.Cebulę obieramy i kroimy w średnią kostkę.
3. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy plastry schabu z obu stron.Mięso przekładamy do garnka,dodajemy grzyby i cebulę,zalewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości często mieszają.Ja dusiłam całość około 50 minut.
4.Śmietanę mieszamy z mąką pszenną,wlewamy kilka łyżek gorącego sosu,mieszamy i wlewamy do mięsa,mieszamy żeby nie było grudek.Chwilę sos gotujemy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 21.10.2015 19:41
Dziękuję;)
gusia1000 20.10.2015 23:39
Dobry obiad.
berys18 20.10.2015 10:10
lubię takie smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak