Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony z marchewką i zielonym groszkiem.

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
cebula 1 sztuka
marchew 4 duże sztuki
groszek konserwowy pół puszki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Natka pietruszki suszona Prymat według uznania
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony z marchewką i zielonym groszkiem.

1.Mięso myjemy,dokładnie osuszamy i kroimy w plastry.Każdy plaster lekko rozbijamy tłuczkiem do mięs,następnie każdy rozbity plaster nacieramy przyprawą do gulaszu. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso z obu stron,następnie podlewamy gorącą wodą i dusimy do miękkości.
2.Marchewki i cebulę obieramy,następnie cebulę kroimy w piórka,a marchewki w słupki,przekładamy do duszonego się mięsa.
3.Gdy mięso i warzywa będą miękkie odparowujemy nadmiar wody,dodajemy groszek,natkę pietruszki i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Chwilę jeszcze dusimy.
4.Podajemy z ulubionymi dodatkami:ryżem,makaronem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 26.01.2016 07:34
Dziękuję:)
gusia1000 26.01.2016 00:40
Dobre mięso.
Bernadeta1 25.01.2016 21:34
smaczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak