Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w sosie śmietanowym z korniszonami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
bulion 1 szklanka
śmietana 30% 1 szklanka
sól do smaku
mąka 4 łyżki
korniszony 1 słoik
mleka szklanka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w sosie śmietanowym z korniszonami

Schab kroimy w plasterki. Cebule obieramy i kroimy w piórka. Mleko wlewamy do miski zanurzamy w nim schab . Dodajemy piórka cebuli . Zostawiamy na ok 2 godzimy , im dłużej tym lepiej. Plastry schabu obtaczamy w mące z dodatkiem soli . Smażymy na maśle kalcynowanym z obu stron na złoto. Dodajemy cebule z mleka. Zalewamy mlekiem . Dodajemy liść laurowy i ziele. Dusimy ok 10 min. dolewamy bulion. Doprawiamy do smaku solą. Dodajemy posiekane korniszony .Dusimy ok 15 min. Zaciągamy śmietana 30 % wymieszaną z łyżka mąki. Gotujemy aż zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak