Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w sosie pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
cebula biała 1 szt
pieczarki 5 szt(średnie)
śmietana 30% 1 szklanka
natka pietruszki
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
tymianek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w sosie pieczarkowym

Schab kroimy w plastry obsypujemy sola , pieprzem ,majerankiem i tymiankiem.
Na patelni szklimy cebulkę ,następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki lekko solimy i smażymy aż pieczarki zmiękną ,dokładamy schab ,chwilę smażymy .Zalewamy wszystko śmietaną i dusimy pod przykryciem 20-30 min. Podajemy z ugotowana kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 16.04.2015 14:26
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak