Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w pikantnym sosie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dkg
cebula 1 szt
mąka 1 czubata łyżka
sól do smaku
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w pikantnym sosie

Cebulę i czosnek drobno pokroić. Zeszklić cebulę przez kilka minut na rozgrzanym w rondlu oleju. Pod koniec dorzucić czosnek.
Schab pokroić na średniej grubości plastry. Wrzucić do rondla i podsmażyć lekko z obu stron. Następnie podlać wodą, lekko posolić i dusić około 1,5-2 godziny pod przykryciem, aż schab będzie miękki. Od czasu do czasu uzupełniać wodę, by mięso się nie przypaliło.
Doprawić do smaku pieprzem i ostrą papryką. W niewielkiej ilości zimnej wody rozrobić mąkę, dodać do sosu. Zagotować.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 03.09.2013 19:24
sos do obiadu
fotoviderek 18.08.2013 09:26
Świetny schabik :)
Janina 16.07.2013 09:28
Smaczna potrawa;)
marcia7 15.07.2013 23:35
idealnie kremowy sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak