Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony w młodej kapuście

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
kapusta młoda 1 główka
pomidory 3 szt
koperek 1 pęczek
sól i pieprz
mąka pszenna

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony w młodej kapuście

Schab rozbić, oprószyć solą i pieprzem i obtoczyć w mące. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Usmażony schab podlać w szklanką wody, dodać poszatkowaną kapustę, obrane i pokrojone w kostkę pomidory i posiekany koperek. Całość oprószyć solą i pieprzem i dusić około 15 minut pod przykryciem, a potem odkryć, doprawić do smaku i smażyć do odparowania nadmiaru płynów. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak