Schab duszony w czerwonym winie z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • papryka zielona

    1 szt
  • cebula biała

    2 szt
  • pieczarki

    150 g
  • suszone śliwki

    10 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • mąka do obtoczenia

  • sól, pieprz

  • olej do smażenia

  • wino czerwone wytrawne

    1 kieliszek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa.

Każdy kawałek kroimy na pół, solimy, przyprawiamy pieprzem, obtaczamy w mące i smażymy z obu stron.

Papryczkę chilli kroimy w cienkie paski, cebulę kroimy w grubą kostkę, pieczarki w ćwiartki a paprykę w szerokie paski i dodajemy do mięsa.

Wlewamy wino i odrobinę wody, dodajemy pokrojone w paski śliwki suszone, mieszamy i dusimy do momentu aż warzywa zmiękną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caroline1983 20.06.2011 21:31
eleganckie danie
Emilia22 30.09.2010 09:13
mniam mniam
eli_555 17.09.2010 23:35
fajne danko
banditka 07.09.2010 09:48
mniam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat