SCHAB DUSZONY

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    800 g
  • cebula

    1 szt
  • mąka

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Przyprawa do mięs Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SCHAB DUSZONY foto
Mięso oczyścić, pokroić w plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem.
Krok 2 - SCHAB DUSZONY foto
Kawałki mięsa oprószyć mąką.
Krok 3 - SCHAB DUSZONY foto
Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do garnka, w którym duszony będzie schab. Mięso natrzeć ostrą papryką, przyprawą do mięsa, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć do zarumienienia.
Krok 4 - SCHAB DUSZONY foto
Usmażony schab przełożyć do garnka z cebulą, zalać wodą i dusić pod przykryciem ok. 30-40 minut, aż mięso będzie miękkie. Resztę mąki rozmieszać z wodą i zagęścić sos.
Benita
Podawać z ziemniaczkami, pyzami lub kaszą. Duszony schab znakomicie smakuje z buraczkami lub surówką z czerwonej kapusty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 10.06.2016 16:17
pyszne danie
Janina 08.06.2016 20:46
Fajne mięsko;)
Wafelek2601 08.06.2016 20:42
Bardzo dobry
agnieszka214 08.06.2016 20:02
Lubię takie mięso do obiadu
bertpvd 08.06.2016 18:52
ale fajny schabik :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat