Schab duszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • oliwa

    5-6 łyżek
  • chili pieprz cayenne

    1/2 łyżeczki
  • majeranek Prymat

    1 łyżka
  • olej do smażenia

  • sól

    1 łyżka
  • czosnek granulowany

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżka
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab duszony foto
MIęso dokładnie umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
Krok 2 - Schab duszony foto
Do miseczki wlać oliwę z oliwek, dodać przyprawy, dokładnie wymieszać. Przygotowaną marynatą dobrze natrzeć mięso. Odstawic do lodówki na co najmniej 12 godzin (w szczelnym pojemniczku).
Krok 3 - Schab duszony foto
Mieso pokroić na plastry (około 1,5 cm), obsmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podlać wodą i dusić pod przykryciem do miekkości. Ja użyłam do tego celu patelni z kominem.
Krok 4 - Schab duszony foto
Podawać z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 18.10.2013 10:41
bardzo smaczne danie
ONY_za_kare 18.09.2013 19:10
smaczne danie
Alex_M 18.09.2013 10:38
pyszne miesko!
Dorota59 11.09.2013 08:44
smakowite mięsko
Malgorzata549 26.08.2013 15:21
dobry pomysł na pyszny obiad
joanna__s 25.08.2013 12:52
Uwielbiam, uwielbiam! Pycha.
Cranberry 25.08.2013 12:14
pyszne jedzonko mniam
w mojej kuchni 25.08.2013 12:01
takie mięska to lubię
Pyszota 25.08.2013 11:54
bardzo lubię taki schab
Janina 25.08.2013 11:51
Pyszne mięsko, smaczny obiadek;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat