Schab duszony

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • marchew

    2 sztuki
  • cebula

    3 sztuki
  • śmietana 12%

    3 łyżki
  • szynka wędzona

    4 plastry
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na oleju z szynką pokrojoną w cienkie paseczki. Po około 20 minutach kładziemy na patelnię plastry schabu i obsmażamy z obu stron, po czym solimy i pieprzymy. Zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem około 40-50 minut mieszając od czasu do czasu. Śmietanę rozrabiamy w wodzie, a następnie dolewamy do schabu z warzywami. Gotujemy bez przykrycia do momentu zgęstnienia sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 06.09.2013 07:29
zdrowe i pyszne mięsko:-)
tessinka 28.01.2013 20:32
mniam mniam
gosia56 28.01.2013 20:16
PYCHA

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat