Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
marchew 2 sztuki
cebula 3 sztuki
śmietana 12% 3 łyżki
szynka wędzona 4 plastry
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony

Marchew i cebulę kroimy w kostkę podsmażamy na oleju z szynką pokrojoną w cienkie paseczki. Po około 20 minutach kładziemy na patelnię plastry schabu i obsmażamy z obu stron, po czym solimy i pieprzymy. Zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem około 40-50 minut mieszając od czasu do czasu. Śmietanę rozrabiamy w wodzie, a następnie dolewamy do schabu z warzywami. Gotujemy bez przykrycia do momentu zgęstnienia sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 06.09.2013 07:29
zdrowe i pyszne mięsko:-)
tessinka 28.01.2013 20:32
mniam mniam
gosia56 28.01.2013 20:16
PYCHA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak