Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab duszony

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 2 kg
cebula 6 szt
czosnek 10 ząbków
pieprz do smaku
sól do smaku
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: schab duszony

Schaba tak wykroić żeby pozostała mała polędwiczka . natrzeć czosnkiem , pokrajanym i roztartym z solą , później lekko zrumienić na smalcu zapiec w piekarniku . Zrumieniony juz schab dac do rondla , oprószyć pieprzem , obłożyć pokrajaną w cząstki cebulą i podlać woda . Schab jeżeli juz mamy gotować , pokroić na skośne paski , ułożyć na talerzu , polać powstałym w czasie duszenia sosem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 06.02.2013 17:43
mniam!
Anna152 03.01.2013 17:38
lubie takie miesko
tomek18 02.11.2012 10:44
super
mela25 24.10.2012 10:13
smaczne
marchewka 09.08.2012 22:27
później pyszne na kanapeczki
olkaaa 22.06.2012 09:04
bardzo lubię
kamyk 15.06.2012 21:36
lubię schab
caffee_tea 09.04.2012 20:41
zawsze robiłam ten przepis
Juleczka20 28.01.2012 11:09
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak