Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab duszony

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 1 kg
oliwa 1/2 szklanki
estragon 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżka
pieprz 1 łyżka
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab duszony

Kroki postępowania

1
Schab umyć osuszyć i pokroić w plastry. Paprykę, sól, pieprz, estragon i oliwę wymieszać. Przygotowaną marynatą natrzeć plastry schabu i odstawić na kilka godzin do lodówki (najlepiej na całą noc).
Krok 1 - Schab duszony  foto
2
Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim plastry mięsa z obu stron. Prezłożyc do naczynia, w którym schab będzie się dusił. U mnie patelnia z kominem.
Krok 2 - Schab duszony  foto
3
Na patelnię, na której obsmażało się mięso wlać szklankę wody i zagotować. następnie zalać nią mięso i dusić do miękkości.
Krok 3 - Schab duszony  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gracer 12.05.2015 19:17
świetny przepis
Justi2401 12.05.2015 16:43
Pyszne mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak