Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab babuni

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marynata

sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
czosnek 2-3 ząbki

mięso i dodatki

schab bez kości 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: schab babuni

1 etap-Mięso dobrze natrzeć solą , pieprzem , paprykami , startym czosnkiem i majerankiem.Tak przygotowane mięso włozyć do siatki wędzarniczej i odstawić do lodówki na całą noc
2 etap-Mięso wyjąć z lodówki ,włożyć do garnka i zalać całe wodą dodać liść laurowy i ziele angielskie i wstawić na ogień.Gdy się zagotuje ,odstawić z ognia .Gdy wystygnie włożyć do lodówki w garnku z wodą aż do następnego dnia
3 etap-wyjmująć garnek z lodówki i nastawić do następnego zagotowania
Gdy się zagotuje odstawić z ognia i zostawić w wodzie aż do wystudzenia.Gdy wystygnie ,wyjąć ,zdjąć siatkę i można kroić na kanapki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 12.01.2015 09:45
domowe mięsko najlepsze :-)
Franciszek 11.01.2015 22:15
Wypróbuję :-)
Hrabina w kuchni 11.01.2015 21:35
Smacznie wygląda.
Skotka 11.01.2015 18:44
Pyszny schabik
engie23 11.01.2015 18:42
apetycznie wygląda
Kolorowa 11.01.2015 18:29
uwielbiam takie domowe wędliny ;)
Asik32 11.01.2015 18:13
bardzo smaczny :)
patryska76 11.01.2015 17:49
Mniam mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak