Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ala stoonof

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 300 g
papryka czerwona 1 sztuka
pieczarki 200 g
ogórek kiszony 3 sztuki
cebula 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
ryż 200 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ala stoonof

Schab myjemy, kroimy w paski. Na patelni podsmażamy z oliwą z oliwek pokrojoną cebulę oraz schab. Dodajemy umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo z nasionami i kroimy w paski, ogórki kiszone kroimy w paski. Dodajemy paprykę i ogórki oraz 3 łyżki soku z ogórków kiszonych. Całośc doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy natkę pietruszkę. Podajemy z ryżem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 09.06.2013 00:19
super na obiad
artur7 26.05.2013 11:38
super danie
iza0823 18.05.2013 08:34
Nazwa jest wymyślona przez dzieci, nie potrafią wymówić strogonow i mówią stoonof ;D
treonina 18.05.2013 00:26
wygląda bardzo apetycznie!
SmacznaPyza 17.05.2013 21:51
nie rozumiem nazwy - co znaczy stoonof ?
Bernadeta1 17.05.2013 20:29
pyszny taki schab z warzywami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak