Schab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mięso

  • schab bez kości

    1,5 kg

Przyprawy

  • przyprawa gyros

    3 łyżki
  • tymianek

    3 łyżki
  • przyprawa do kurczaka

    3 łyżki
  • sok z cytryny

    0,5 szt
  • tłuszcz do smażenia

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab dokładnie płuczemy . Mięso dokładnie przyprawiamy z obu stron , lekko wklepując i wyciskamy pół cytrynki na niego . Do naczynia żaroodpornego wlewamy tłuszcz i kładziemy schab , przykrywając go pokrywą . Dajemy na 1,5 godz do piekarnika , po upływie połowy czasu , schaba przewracamy na drugą stronę i smażymy do końca naszego czasu .
Jodaj
Schaba najlepiej podawać z ziemniaczkami i np z mizerią :) SMACZNEGO :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tomek18 23.07.2014 19:03
fajny schab
gacopierz23 22.07.2014 23:15
ciekawy smak z cytryna
Kejti 30.06.2014 23:00
Pyszne mięsko,chętnie się skuszę :-)
Czyki 26.06.2014 17:09
Z cytrynką nie jadłam, pewo musi smakować :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat