Satay

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    70 dag
  • oliwa

    100 ml
  • Przyprawa curry orientalna Prymat

    3 łyżeczki
  • Pieprz biały mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • cukier brązowy

    1/2 łyżeczki
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • cynamon Prymat

    1/4 łyżeczki
  • limonka

    1 szt.
  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W szklanym naczyniu wymieszać oliwę z oliwek z curry, kurkumą, białym pieprzem, brązowym cukrem, solą, cynamonem oraz sokiem z limonki.

Filet z kurczaka oczyścić, umyć i osuszyć. Pokroić na długie paski i przełożyć do naczynia z marynatą. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce najlepiej na całą noc.

Paski kurczaka nadziewać na patyki do szaszłyków. Grillować na rozgrzanym ruszcie około 12 minut (w zależności od grubości pasków).

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iiiiii 09.10.2012 08:01
pycha
Małgorzata106 26.02.2012 20:03
super
Renataj 16.12.2011 21:15
Ciekawa mieszanka przypraw.Apetyczne fotki.
aguus 10.08.2011 11:13
Super przepis!
tatiana2 08.08.2011 12:31
Bardzo fajny przepis a kurczaczek palce lizać :)
Gosia40 03.08.2011 14:39
Mistrzowski kurczak!
Beatris 20.07.2011 14:49
Już je lubię.
Misiek1 20.07.2011 09:23
znakomity kurczak z grilla!
MAR3STA 18.07.2011 23:10
rewelacja, co za smakowitości!
szyba 15.07.2011 17:36
smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat