Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

saszetki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna 8 dag
śmietana 12% 1 łyżka
sól do smaku
pieczarki 25 dag
cebula biała 1 sztuka
maslo1 1 łyżka
pieprz
sól
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: saszetki z pieczarkami

Ciasto:

Mąkę, jajo, margarynę, śmietanę i proszek do pieczenia zagniatamy, powinno wyjść dość twarde ciasto przypominające konsystencją ciasto kruche.

Farsz:
Pieczarki kroimy w drobną kostkę, cebulę również, podlewamy odrobiną wody w miedzy czasie dodajemy łyżkę masła, pod koniec duszenia przyprawiamy solą i pieprzem do smaku. Odstawiamy pieczarki do ostygnięcia.
Ser żółty trzemy na grubych oczkach następnie dodajemy do zimnych pieczarek, mieszamy.
Ciasto rozwałkowujemy dość cienko, wykrawamy dość duże kółka np. salaterką, na środku układamy farsz i zawijamy formując saszetki.
Pieczemy do zrumienienia w temp.180 stopni C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 03.12.2012 13:07
dobry przepis
Patrycja25 03.12.2012 12:53
pycha
manaika 03.12.2012 12:53
super!
medi 03.12.2012 12:30
Super muszę sobie takie zrobić:)
Piotr-21 03.12.2012 12:27
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak