Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sarnina na rauszu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

comber z sarny 400 g
suszone śliwki kalifornijskie 8
sól
brandy 200 ml
cytryna 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
ziele angielskie
Rozmaryn suszony Prymat
miód 1 łyżka
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sarnina na rauszu

MARYNATA: do miski wlewamy żubrówkę, dodajemy suszone śliwki pokrojone wraz z przyprawami, oliwą z oliwek, cytryna i miodem.

Do marynaty wkładamy mięsko pokrojone w plastry.
Zostawiamy na 1 dzień w marynacie.

Pieczemy w rękawie wraz z marynatą w 180 st C do uzyskania odpowiedniego efektu.

Ja podaje comber z duszoną kapustą modrą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aredzimska 18.03.2013 11:33
nie przepadam za dziczyzną, ale przyznam, że wygląda smakowicie
Anna133 18.03.2013 11:30
pytałam u mnie w mieście ale cieżko z tą sarniną
Rafał10 12.03.2013 14:46
wygląda bardzo smacznie, teraz mogłabym zjeść wszystko (w trakcie czekania na obiadek) :P
aneta2208 12.03.2013 13:33
tak ciężko. częściej na zamówienie może w malutkich sklepikach mięsnych
Anna133 12.03.2013 13:26
czyli w sklepie pewno ciężko dostać ?
aneta2208 12.03.2013 13:24
akurat dziczyznę zamawiam u rodziców (ich znajomy od wielu lat zajmuje się polowaniem i obrabianiem i nawet wędzeniem) :)
Anna133 12.03.2013 13:23
A gdzie je kupujesz ? w sklepie , bo nie mam nawet pojęcia
aneta2208 12.03.2013 13:22
ma specyficzny smak... nie każdy lubi... wręcz mało osób za nia przepada, ale dla męża czego się nie zrobi
Anna133 12.03.2013 13:20
jak smakuje takie dzikie mieso ? nigdy nie jadłam :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak