Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sardynki świeże z rusztu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sardynki 50 dkg
olej 2 łyżki
sok z cytryny
sól

Przepis i sposób przygotowania na: sardynki świeże z rusztu

Z sardynek wyjmujemy wnętrzności nie ucinając głów,smarujemy je olejem i układamy na ruszcie.Pieczemy na dużym ogniu 2 min z każdej strony i zaraz podajemy oprószone solą i skropione sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak