Sardynki po mojemu :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej z pestek winogron

    1/4 szklanki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • sos czosnkowy chilii Tao-Tao

    1 łyżeczka
  • pokrojony w pół plasterki por

    2 łyżki
  • pokrojona w drobną kosteczkę czerwona papryka

    2 łyżki
  • pokrojona w drobną kosteczkę żółta papryka

    2 łyżki
  • pokrojony w drobną kosteczkę pomidor

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz mielony

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • woda

    1 (przegotowana)
  • sardynki

    1 (w oleju)
  • pestki dyni

    6 łuskane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymieszać olej z koncentratem i wodą . Dodać por, papryki, pomidor i 4 łyżki pestek z dyni. Doprawić do smaku cukrem i pieprzem. Delikatnie wyjąć sardynki z puszki . Olej lub sos pomidorowy z puszki zmieszać ze zrobionym sosem .Podawać sardynki na sosie posypane resztą pestek dyni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia71 16.08.2011 09:41
nie przepadam
sundaytn 13.05.2011 11:46
dobre!
Babciagramolka 23.10.2010 17:47
Polecam- z 1 puszeczki sardynek robi się dwie porcje super przekąski .
Jolanta40 23.10.2010 16:04
nigdy nie jadłam sardynek tak przygotowanych
buksiak12 23.08.2010 14:01
ciekawy przepis
Dorota71 23.08.2010 13:25
super przepis
Emilia22 23.08.2010 12:48
mniam mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat