Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sardyneczki jak fyteczki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sardynki 200 g
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka ryżowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sardyneczki jak fyteczki

Sardynki oczyszamy.Odrwyamy głowę i przepoławaimy tak by z łatwością wyjąc kręgosłup.Nastęnie przygotowujemy mieszankę z bulki tartej i mąki ryżowej.Do tak przygotowanej panierki mozmey dodać zioła lub skórkę cytrynową ale to już zależy od tego kto co lubi.Panierujemy wszystkie sardynki, rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na kilka minut.Piekarnik powinnien być uprzednio rozgrzany do maksymalnej temperatury.Trzymamy tak fługo aż sardynka nam sie zarumieni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 26.02.2011 07:34
pycha
Katarzyna156 18.02.2011 13:38
ciekawe
Małgorzata106 06.01.2011 20:58
super pomysł
RenataZ-et 28.09.2010 00:23
świetne!
ewelinapstrucha 22.09.2010 17:27
dobre
amorzenek 20.09.2010 07:17
fajny przepis
iwa643 20.09.2010 07:15
fajny przepis
Karolcia12 17.09.2010 23:02
fyteczki, nono :)
plocia 17.09.2010 22:35
heheh świetny pomysł
ana00 15.09.2010 16:57
fajna nazwa ;)
marzencia2007 14.09.2010 15:55
pomysl fajny ale ja sardynek nie lubie :|
Lidia11 14.09.2010 14:33
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak