Sardyneczki jak fyteczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sardynki

    200 g
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka ryżowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sardynki oczyszamy.Odrwyamy głowę i przepoławaimy tak by z łatwością wyjąc kręgosłup.Nastęnie przygotowujemy mieszankę z bulki tartej i mąki ryżowej.Do tak przygotowanej panierki mozmey dodać zioła lub skórkę cytrynową ale to już zależy od tego kto co lubi.Panierujemy wszystkie sardynki, rozkładamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na kilka minut.Piekarnik powinnien być uprzednio rozgrzany do maksymalnej temperatury.Trzymamy tak fługo aż sardynka nam sie zarumieni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwa643 26.02.2011 07:34
pycha
Katarzyna156 18.02.2011 13:38
ciekawe
Małgorzata106 06.01.2011 20:58
super pomysł
RenataZ-et 28.09.2010 00:23
świetne!
ewelinapstrucha 22.09.2010 17:27
dobre
amorzenek 20.09.2010 07:17
fajny przepis
iwa643 20.09.2010 07:15
fajny przepis
Karolcia12 17.09.2010 23:02
fyteczki, nono :)
plocia 17.09.2010 22:35
heheh świetny pomysł
ana00 15.09.2010 16:57
fajna nazwa ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat