Sandacz ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sandacz filety

    60 dag
  • cebula

    1 szt
  • śliwki suszone

    10 szt
  • śmietana

    0,5 szk
  • masło

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki namoczyć, odsączyć i pokroić w kostkę. Rybę pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Podsmażyć na maśle. Dodać śliwki. Cebulę posiekać i podsmażyć, dodać do ryby. Wlać 5 łyżek wody i dusić ok. 15 min. Przed końcem duszenia wlać śmietanę i wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 28.09.2013 09:43
pyszna rybka,ale w takiej wersji jeszcze nie jadłam:)
olkaaa 30.01.2013 08:28
chętnie spróbuję
cooleczka 23.11.2012 18:36
brzmi wybornie
kate.500 16.10.2012 22:06
ekstra
Dorian 29.04.2012 01:33
pycha
kuklik 13.02.2012 08:43
interesujące
alaaa 29.01.2012 19:33
ciekawe po??czenie
Magdalena1110 05.12.2011 19:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat