Sandacz w sosie kurkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z sandacza

    250 gram
  • kurki mrożone

    100 gram
  • cebula

  • śmeitana 30 uht

    200
  • ziemniaki ugotowane

    200 gram
  • warzywa mrożone

    150 gram
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

  • Koperek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki,frytki lub co tam lubimy, może być nawet kasza manna z kasztanami ;) .

Kurki smażymy z cebulką dodajemy sól pieprz zalewamy śmietaną, redukujemy sos i dodajemy natkę.

Rybę smażyć tylko w mące na złoty kolor.
Dodajemy warzywa gotowane lub jakąś fajną surówkę.

SMACZNEGO ;)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szef kuchni 24.12.2016 13:15
proste i szybko :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat