Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

sandacz 60 dkg
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
ząbki czosnku 2 szt

dodatkowo

groszek konserwowy 3 łyżki
kukurydza konserwowa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz w galarecie




Rybę oczyścić pokroić w dzwonka. Włoszczyznę i czosnek oczyścić zalać 1 l wody. Gotować 30 min. Wrzucić rybę i dalej gotować 10 min. Rybę wyjąć z wywaru, usunąć ości. Wywar przecedzić, doprawić solą i pieprzem, dodać żelatynę, wymieszać. Przygotować foremki w kształcie rybek. Rybę ułożyć w foremkach , przybrać marchewką, konserwowym zielonym groszkiem i konserwowa kukurydzą, zalać wywarem z żelatyną. Pozostawić do zastygnięcia. Następnie zastygniętą rybę wyjąć z foremek ułożyć na talerzu i ozdobić według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 12.04.2017 08:52
smaczna i zdrowa rybka
Pani Domu 20.02.2017 14:24
wygląda świetnie
Iwusia 19.02.2017 23:40
ale fajna rybka :)
mirosława4 19.02.2017 22:06
smaczna rybka
halina17 19.02.2017 22:04
Dobry sandacz w galarecie.
Bernadeta1 19.02.2017 20:02
smaczna i pięknie podana
katarzynka455 19.02.2017 17:26
smacznie i pięknie..super przystaweczka:))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak