Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz w białym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacz 4 dzwonka
sól
szklanka śmietanki
białego wytrawnego wina szklanka
pieprz
sok z jednej cytryny
żółtko jajek 1
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz w białym winie

Rybę opłucz, przypraw. Skrop sokiem z cytryny. Ułóż w brytfance. Bulion zagotuj z winem i cebulą. Połową wywaru podlej rybę i piecz 10 minut w temperaturze 200 stopni. Resztę wywaru (bez cebuli) zmiksuj z żółtkiem i śmietanką. Zagotuj . Przypraw solą i pieporzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak