sandacz w białym winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sandacz

    4 dzwonka
  • sól

  • szklanka śmietanki

  • białego wytrawnego wina

    szklanka
  • pieprz

  • sok z jednej cytryny

  • żółtko jaja

    1
  • bulion

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę opłucz, przypraw. Skrop sokiem z cytryny. Ułóż w brytfance. Bulion zagotuj z winem i cebulą. Połową wywaru podlej rybę i piecz 10 minut w temperaturze 200 stopni. Resztę wywaru (bez cebuli) zmiksuj z żółtkiem i śmietanką. Zagotuj . Przypraw solą i pieporzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat