Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz pieczony w folii

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw 3 łyżeczki
cytryna 1 cytryna
masło 4 łyżki
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz pieczony w folii

Kroki postępowania

1
Sandacza dokładnie myjemy, filetujemy i kroimy na mniejsze porcje. Cytrynę myjemy i kroimy w plasterki. Czosnek przeciskamy przez praskę.
Krok 1 - Sandacz pieczony w folii foto
2
Każdy kawałek ryby kładziemy na folii, posypujemy Vegetą, okładamy cytryną, czosnkiem i masłem.
Krok 2 - Sandacz pieczony w folii foto
3
Dokładnie zawijamy i pieczemy około 30 minut w temp 180 stopni C. Smacznego
Krok 3 - Sandacz pieczony w folii foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sanielcia 25.08.2013 20:03
Jadłam kiedyś takiego, jest pyszny
joanna__s 25.08.2013 19:39
Pyszna rybka. Lubię takie.
halina17 25.08.2013 19:37
Smaczna ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak