Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz panierowany pestkami dyni

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sandacz filet 2
czosnek ząbki 2
jajko 1
mleko 3,2% 10 ml
mąka pszenna do panierowania
sól do smaku
pestki dyni do panierowania
pietruszka 2 szczypty
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz panierowany pestkami dyni

Kroki postępowania

1
Filety z sandacza nacieramy czosnkiem oraz oprószamy papryką słodką.
Krok 1 - Sandacz panierowany pestkami dyni foto
2
Jajko rozbijamy z solą i mlekiem. Filet obtaczamy w mące, następnie w jajku.
Krok 2 - Sandacz panierowany pestkami dyni foto
3
Potem w pestkach dyni i wrzucamy na rozgrzany olej.
Krok 3 - Sandacz panierowany pestkami dyni foto
4
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Rybka jest gotowa. Smacznego.
Krok 4 - Sandacz panierowany pestkami dyni foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 23.02.2014 00:28
Świetny pomysł :-)
aginaa 25.12.2013 09:42
fajny pomysl na rybke
Poison1988 22.12.2013 12:12
przepyszna rybka :) mniam, mniam :)
IZABELA29 22.12.2013 08:03
pyszna ta Twoja rybka
ben-ka 21.12.2013 20:05
Pyszna ryba,wiem coś o tym:) a pietruszki nie bój się dodawać więcej ona tylko podkreśla smak tej i innej zresztą ryby też.Mój sandacz czeka na swoją kolej i chyba będzie zjedzony na Sylwestra tylko muszę go wyfiletować.
Kolorowa 20.12.2013 18:19
ekstra sprawa ;)
Łukasz15 20.12.2013 18:15
Pyszna rybka
wyattearp 20.12.2013 17:48
smaczna rybka
Gabi44 20.12.2013 15:38
Wygląda bardzo smakowicie.
Kuchenka 20.12.2013 12:47
na fajne :)
patryska76 20.12.2013 09:44
To musi być przepyszne ;-) !
Olga_SK 20.12.2013 08:57
Podoba mi się nowatorska panierka :)
monisia1977 20.12.2013 07:02
super pycha
w mojej kuchni 20.12.2013 05:47
pyszne danie na talerzu
Renataj 19.12.2013 23:11
Zapowiada się bardzo apetycznie.
Ania84 19.12.2013 22:42
mniamm musze wypróbować
Renata9 19.12.2013 22:24
smaczna rybka
sasanka 19.12.2013 22:20
Ciekawy pomysł z tymi pestkami dyni :) do tej pory widziałam tylko rybę panierowaną w migdałach
kasiaw 19.12.2013 21:54
bardzo lubię ryby
Sroczka 19.12.2013 21:52
Mniam, ależ ta rybka musiała smakować...
Róża1 19.12.2013 21:49
fajny pomysł z tą rybką !!
Rysia 19.12.2013 21:28
Proste i smaczne.
Lis 19.12.2013 21:25
Aż mi ślinka pociekła...chyba zrobię takiego na święta:)
Jadwiga/Jaga85 19.12.2013 21:23
Smakowicie wygląda!!!
kokoszka
kokoszka 19.12.2013 21:16
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak