Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz na sosie z pora
Kroki postępowania
Dokładnie mieszamy.
Sandacza myjemy i osuszamy. Oprószamy przyprawą do ryb i smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym.
Sandacza podajemy na sosie z pora :)
por (biała część) | 1 sztuka |
śmietana kremówka | 100 ml |
koncentrat pomidorowy | 1 łyżka |
brandy | 30 ml |
masło klarowane | do smażenia |
sól i pieprz | do smaku |
filet z sandacza | 300-400 gram |
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: