Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz na sosie z pora

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) 1 sztuka
śmietana kremówka 100 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
brandy 30 ml
masło klarowane do smażenia
sól i pieprz do smaku
filet z sandacza 300-400 gram
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz na sosie z pora

Kroki postępowania

1
Białą część pora kroimy i podsmażamy na rozgrzanym maśle klarowanym. Dusimy około 10 minut.
Krok 1 - Sandacz na sosie z pora foto
2
Do podduszonego pora dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę kremówkę. Dokładnie mieszamy i dalej dusimy kilka minut.
Krok 2 - Sandacz na sosie z pora foto
3
Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy brandy.
Dokładnie mieszamy.
Sandacza myjemy i osuszamy. Oprószamy przyprawą do ryb i smażymy z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym.
Sandacza podajemy na sosie z pora :)
Krok 3 - Sandacz na sosie z pora foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 11.04.2016 06:29
bardzo smaczny
BOSS75
BOSS75 10.04.2016 21:42
pyszne musi być
gosia1988 10.04.2016 21:14
Smaczne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak