Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz a\' la Tihany

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 2 szt
sałatka francuska 350 g
majonez 200 g
wywar z ryb 250 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
jaja 3 szt
sól do smaku
pietruszka zielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz a\' la Tihany

Ryby (2x 350g) oczyścić, wypatroszyć, odfiletować uciąwszy uprzednio głowy, zdjąć skórkę i nadać kształt trójkąta (lekko rozbijając tłuczkiem). Skórki, głowę i kręgosłup ugotować w osolonej wodzie. Wywar przecedzić, włożyć filety i gotować na małym gazie 25 minut. Wyjąć z wywaru i schłodzić. Ułożyć na warstwie sałatki francuskiej i pokryć majonezem. Żelatynę rozpuścić i wymieszać z wywarem, ostudzić, pokroić w kostkę. Przybrać ćwiartkami jaj na twardo i natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 04.03.2012 10:57
Dobra ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak