Salsa z ogórków kiszonych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Ja tę salsę zrobiłam do wegańskiego smalcu z fasoli. Wyszło pysznie :)

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • ogórki kiszone

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    0.5 sztuki
  • koperek

    1 łyżeczka
  • miód

    0.5 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki i cebulę kroimy w drobną kostkę. Miód mieszamy z oliwą, solą i pieprzem. Do miski dodajemy ogórki, cebulę, sos i poszatkowany koperek. Wkładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dotamisio 07.03.2019 10:19
Szybko,smacznie-Super salsa:)
ben-ka 05.03.2019 12:25
A ja dodaję jeszcze startą marchewkę i mam surówkę do obiadu :)
Bożena Matuszczyk 05.03.2019 09:52
Smakowita i szybka salsa.;)
bietka 05.03.2019 09:39
Salsa bardzo szybka i smaczna : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat