Salsa z mango i granatem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Owocowa salsa idealnie pasuje do pieczonej lub smażonej ryby.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • mango

    1 sztuka
  • granat

    0.5 sztuki
  • cebula czerwona

    1 sztuka
  • natka pietruszki

    0.5 pęczka
  • oliwa extra virgin

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mango obieramy, kroimy w kostkę (pamiętajcie o pestce w środku), wrzucamy do miski. Dodajemy do tego pestki granatu, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowaną natkę. Dolewamy oliwę i sok z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat