Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa salu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
papryka
cebula
oliwki
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa salu

SKŁADNIKI: 2 ząbki czosnku, 2 duże cebule, 1 czerwona słodka lub ostra papryka, 1 marchewka, 2 zielone oliwki, 2 czarne oliwki, 3 pomidory, 1 szklanka bulionu z kurczaka, 1 łyżeczka czarnego pieprzu, 10 łyżek oliwy z oliwek, 1 łyżka soli, pół szklanki białego wina, 1 liść laurowy, 1 pęczek świeżego rozmarynu, 1 łyżka mąki, pół łyżeczki czerwonego mielonego pieprzu.

SPOSÓB WYKONANIA: Wszystkie składniki zmiksować. Sos dusić 45 - 60 minut. Powinien być gęsty . Podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.09.2012 21:53
zrobię
iknkirke 07.06.2012 16:32
mniam
iwona332 09.04.2011 12:09
super
iwona332 09.04.2011 12:09
super
iwona332 09.04.2011 12:08
super
iwona332 09.04.2011 12:08
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak