Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowo-pieczarkowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 3 sztuki
pieczarki marynowane 8 sztuk
cebula czerwona 1/4 sztuki
olej 4 łyżeczki
musztarda 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
woda 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowo-pieczarkowa

Kroki postępowania

1
* Użyłam pomidorów śliwkowych.
Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przełożyć do miski.
Krok 1 - Salsa pomidorowo-pieczarkowa foto
2
Pieczarki wyjąć z zalewy, pokroić w kostkę. Cebulę również pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę dodać do pomidorów.
Krok 2 - Salsa pomidorowo-pieczarkowa foto
3
Olej wymieszać z cukrem, wodą i musztardą na gładki sos.
Krok 3 - Salsa pomidorowo-pieczarkowa foto
4
Sos dodać do pozostałych składników. Dodać też trochę soli i pieprzu.
Krok 4 - Salsa pomidorowo-pieczarkowa foto
5
Dokładnie wymieszać, odstawić na kilkanaście minut. Podawać np. jako dodatek do grillowanych mięs.
Krok 5 - Salsa pomidorowo-pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 08.05.2014 18:02
coś dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak