Salsa pomidorowa z kolendrą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory pelati

    300 ml
  • czosnek marynowany Smak

    4 zabki
  • sok pomidorowy

    200 ml
  • kolendra

    1 pęczek
  • oliwa

    8 łyżek
  • papryczka chili

    2 szt
  • Pieprz czarny grubo mielony Prymat

  • sól

  • cukier

    do smaku
  • Cebulka perłowa marynowana Smak

    170 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do pokrojonych w kostkę pomidorów dodać rozgnieciony czosnek, sok pomidorowy, cebulkę perłową, posiekaną kolendrę i oliwę z oliwek. Salsę doprawić do smaku papryczką chili, pieprzem, solą i czosnkiem. Gotową salsę wstawić na chwilę do lodówki, aby smaki dobrze się połączyły. Przed podaniem warto raz jeszcze spróbować salsę i w razie potrzeby ponownie doprawić do smaku. Tak przygotowany sos podawać do drobiu i warzyw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 22.09.2012 19:19
pewnie pyszny
Justa32 29.07.2011 09:40
smaczne
maryśka 01.07.2011 09:59
super
Agnieszka_B 01.07.2011 07:35
Uwielbiam salsy w połączeniu z mięsem. Koniecznie muszę wypróbować ten przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat