Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomidorowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 4 szt
czosnek 1 zabek
sól
pieprz
oliwa 1 łyzka
sok zlimonki 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomidorowa

Pomidory parzymy wrzątkiem, obieramy ze skórki następnie pozbawiamy gniazd nasiennych i soku a miąższ siekamy drobno i przekładamy do salaterki. Do pomidorów przeciskamy czosnek przez praskę. Dodajemy również oliwe z oliwek i sok limonkowy. Mieszamy wszystko i odstawiamy na 30 min by smaki przegryzły się.Przed podaniem doprawiamy sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak