Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salsa pomarańczowo-pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomarańcze 2 sztuki
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
olej 4 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 1 łyżeczka
cebula czerwona 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Salsa pomarańczowo-pomidorowa

Kroki postępowania

1
Pomarańcze obrać i wyfiletować (obrać z białych błonek). Cząstki pomarańczy pokroić na małe kawałki.
Krok 1 - Salsa pomarańczowo-pomidorowa foto
2
Pomidorki przekroić na 4 części każdy, dodać do pomarańczy.
Krok 2 - Salsa pomarańczowo-pomidorowa foto
3
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, dodać do pomarańczy z pomidorkami. Wszystko lekko oprószyć solą i pieprzem.
Krok 3 - Salsa pomarańczowo-pomidorowa foto
4
Olej wymieszać z octem, cukrem i musztardą na gładki sos.
Krok 4 - Salsa pomarańczowo-pomidorowa foto
5
Sosem polać pomarańcze z pomidorkami i cebulą, lekko wymieszać.
Krok 5 - Salsa pomarańczowo-pomidorowa foto
6
Podawać jako dodatek do mięs.
Krok 6 - Salsa pomarańczowo-pomidorowa foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 14.03.2013 17:46
Oryginalny pomysł :)
10.03.2013 12:33
kolorowa pycha
Pietruszka 10.03.2013 11:46
ładnie wygląda, pewnie jest pyszna
MAR3STA 10.03.2013 10:05
smaczne połączenie
Łukasz15 10.03.2013 09:43
Pysznie wygląda
Janina 10.03.2013 09:22
Smacznie wygląda
Agnieszka-87-25 10.03.2013 09:18
egzotyczna sałatka i te pomarańcze pycha !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak