Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

salianka ukraińska

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórek kiszony 1 słoik
cebula biała 3 duże
kiełbasa zwyczajna 30dag
przecier pomidorowy 1 mały słoik
kieczup 1 mały słoik
śmietana kwaśna 200ml
sól, pieprz, papryka
papryka czerwona 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: salianka ukraińska

cebulę kroimy w pół talarki ogórki w paseczki kiełbasę w drobną kostkę oraz paprykę kiełbasę podsmażamy gdy się zrumieni dodajemy cebulę i paprykę smażymy do zeszklenia warzyw wlewamy wodę i gotujemy po zagotowaniu dodajemy ogórki i 5 min gotujemy dodajemy przecier keczup i przyprawy gotujemy 15 min podajemy w bulionówkach dodając po łyżce kwaśnej śmietany posypujemy natką pietruszki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 20.12.2010 18:10
mmm
Emilia22 01.12.2010 16:42
to może być niezłe:)
Grażyna13 15.11.2010 13:09
Dzięki za przepis :)
jolaxa 01.11.2010 13:15
cos nowego ;)
aranka 27.10.2010 10:28
mezowi bedzie smakowac
aga130982 25.08.2010 10:54
może być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak