Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson z jabłkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6
cukru 1 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
olej 1 szkl
mąka tortowa 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 1 kg
orzechy włoskie 20 dkg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson z jabłkami

Całe jajka i cukier ubić. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem i sodą i kakao. Gdy jajka ubite,dodawać na zmianę mąkę z olejem. Na koniec dodać pokrojone w kostkę jabłka oraz pokruszone orzechy. Lekko wymieszać i dać na blaszkę piec 180 stopni w 45 minut. Można polać polewą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 25.01.2013 08:10
super nazwa, a tu taka slodka niespodzianka
sylwiusia055 23.01.2013 16:11
pycha zjadłabym
gusia1000 18.01.2013 22:28
znam to ciasto i piekę.
SylwiaMagdaSabin 18.01.2013 17:22
prosty i szybki placuszek
miszelka 18.01.2013 12:44
nazwa mnie lekko wystraszyła :) smaczny ten salceson :)
magdziorka6 18.01.2013 12:11
smakowity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak