Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson, czyli rolada z wafli

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

masło lub margaryna 1 kostka
cukier 0,5 szklanki
kakao 3 łyzki
wafle tortowe 1 opakowanie
galaretka agrestowa 1 opakowania
herbatniki 1 opakowanie

Polewa

masło lub margaryna 1 kostka
cukier 1,5 szklanki
mleko 3,2% 4 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson, czyli rolada z wafli

3-4 wafle zawinąć w mokrą ściereczkę i zaczekać aż zmiękną ( ja zawijam każdy w osobną). Cukier, margarynę i kakao rozpuścić, wystudzić, dodać pokruszone herbatniki i pozostałe wafle( ja mielę przez maszynkę do mięsa). Galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wody i wlać do masy czekoladowej. Wymieszać, masą smarować wafle i zwinąć jak roladę.
Składniki polewy podgrzewam w garnuszku, aż się połączą ze sobą, studzę i smaruję wierzch rolady.
Odstawiam do całkowitego stężenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mikrusiak 15.02.2015 15:13
rewelacja :) jestem pod wrażeniem:)
R'n'G Kitchen 15.02.2015 11:31
Beatko ,super!!!
joanna43 15.02.2015 10:01
takie proste, takie smaczne
Stenka 15.02.2015 09:30
lubię takie
Kuchenka 14.02.2015 22:37
fajny pomysł
luna76 14.02.2015 22:24
Nie przeczę, jest pyszna !!! :)
tomek18 14.02.2015 21:54
jadłem kiedyś smakowała obłędnie :) ta pewnie jest taka sama
Skotka 14.02.2015 21:51
ślicznie się prezentuje:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak