Salceson

Salceson

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    3
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • olej

    1/2 szkl
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl
  • cukier waniliowy

  • kakao

    1 łyżka
  • cynamon

    1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • jabłka

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obrać , wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę.
Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać jogurt oraz olej , dokładnie wymieszać. Wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao oraz cynamon. Całość wymieszać na jednolita masę. Dodać jabłka i wymieszać. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wylać masę. Piec przez 50-60 minut do tzw. suchego patyczka.
Gdy ciasto się upiecze wyjąć i wystudzić, posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 10.01.2017 13:40
dawno nie jadłam, a bardzo lubię
gusia1000 08.11.2016 01:44
Dobre ciasto.
Franciszek 08.11.2016 01:13
dobre do kawy
MonikaW 07.11.2016 22:42
i już nucę "nie ma jak u mamy"
IKrakowianka 07.11.2016 22:17
lubię to ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat