Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salceson

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej 1 szklanka
jajko 5 sztuk
mąka pszenna 2 szklanki
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 2 łyżeczki
jabłka 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Salceson

Jabłka obrać i pokroić w większą kostkę.
Jajka roztrzepać lekko przy pomocy miksera dodać olej i wymieszać, następnie dolać sodę rozpuszczoną w 4 łyżkach zimnej wody. Mąkę przesiać razem z kakao i wymieszać z cukrem do suchych składników wlać płynne i dokładnie wszystko wymieszać do gładkiego ciasta dodać jabłka i delikatnie wymieszać.
Formę do keksa około 30 cm długości wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, następnie napełnić ją ciastem, piec w temp. 180st około 40-50 minut po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 08.09.2015 08:35
bardzo dobre
Ewa Wojtaszko 25.08.2015 16:42
wspomnienie z przed lat,pycha :)
Wiktoria29 25.08.2015 16:04
fajne ciasto
Malinka 25.08.2015 15:42
Świetna nazwa... :) A ciasto z pewnością bardzo smaczne :)
Ola1young 25.08.2015 12:23
lubię to ciasto
gosia1988 25.08.2015 11:52
lubię takie ciasta
Mniam 25.08.2015 11:43
Bardzo lubię takie ciasta :)
Krystyna32 25.08.2015 11:06
smaczne ciasto
RenataZ-et 25.08.2015 10:26
bardzo fajny przepis :)
inka2012 25.08.2015 10:13
cudownie wygląda :)
bertpvd 25.08.2015 09:41
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak